Terra Creta ekstraherer sin olivenolje utelukkende fra Koroneiki-oliven, en sort som passer spesielt godt til olivenolje og er rik på vitaminer og antioksidanter. Det eldste Koroneiki-oliventreet på Kreta antas å være minst 3000 år gammelt.
Olivene høstes på optimal modningstidspunkt, håndplukkes og leveres raskt til kaldpressing med kun mekaniske metoder og helt uten noen kjemiske tilsetningsstoffer. Den moderne og nøye overvåkede prosessen og skånsomme metoder ved lav temperatur resulterer i en olivenolje full av aromatisk smak, rik på antioksidanter, lav syreinnhold og høye næringsverdier.
Den nysankede
Terra Creta ekstra jomfruoljen har en grønn farge med duft av nyslått gress og en fruktig smak med fin pepperhet og behagelig bitterhet.
T
erra Creta har et spesielt online sporingsystem kalt "Fra tre til flaske". Hver batch oliven som kommer til ekstrahering blir grundig undersøkt, og laboratorieverdier registreres for å kunne garantere riktig klassifisering av ekstra jomfruolivenolje. Denne informasjonen følger batchen gjennom hele produksjonsprosessen og vises til slutt på flaskens etikett. Ved hjelp av dette batch-nummeret på flaskens etikett over EAN-koden kan du se de viktigste laboratorieverdiene, hvor olivenene ble dyrket og når de ble høstet. Gå til www.terracreta.gr og skriv inn nummeret i "trace your olive oil" søkefeltet.
Terra Creta ekstra jomfruolje produseres med bærekraftige, skånsomme og miljøvennlige metoder, blant annet blir vannet som brukes til å vaske oliven gjenbrukt til vanning av oliventrær, oliventrærnes blader brukes som dyrefôr av nærliggende gårder, pressmassens rester resirkuleres til energiproduksjon, belysningen i produksjonsanlegget drives av solenergi, og olivenene håndplukkes skånsomt.
Terra Creta ekstra jomfruoljer har fått toppkarakterer for sin smak og kvalitet. De passer perfekt til all matlaging. Egnet både til steking og baking eller til dressing og marinader.