Visste du at sirup kan bety to ting? Det er ofte tenkt på et produkt som produseres ved å invertere råsukker, men i en mer generell forstand er dette alle viskøse og sukkerholdige væsker. Sirup, denne søte og tøffe væsken, kan brukes til alt fra baking og matlaging til å rulle over pannekaker. I sirupkategorien finner du litt mer uvanlige siruptyper, f.eks. agave sirup, smaksatt sirup og sukkerfri sirup. Det er til og med sirup med fiber i! Perfekt for de som ønsker å leve litt sunnere uten å ofre det søte i livet.
Agave sirup
Agave er en saftig plante med høyt sukkerinnhold. Agave sirup kan produseres ved en rekke metoder som opprettholder de viktigste næringsstoffene, og det er derfor nyttig å velge denne sirupen til fordel for hvit sukker og andre mer raffinerte søtningsmidler.
I vårt sortiment finner du organisk sirup laget av agave som er en veldig nyttig mat som du kan for eksempel svulme over pannekaker eller noe annet du vil ha søtt. Produktet fungerer også i marinader og som ingrediens i baking, da det er næringsstoffer i agave som gis gjæringen.
Fiberrik sirup
Fiber sirup er ganske enkelt sirup med et ekstra høyt fiberinnhold. Dette produktet er ikke så søtt som andre siruptyper, og hvis du ønsker å få søttheten du kan supplere med sukker, eller hvorfor ikke den nyttige urtsteviaen?
Å legge til ekstra fiber i kostholdet er bra for de fleste av oss, delvis fordi det holder magen opp og gir ekstra følelse av mat. Sirupen kan brukes som vanlig i matlaging, på baksiden eller som krydder når du vil ha søtt noe og helst ikke bruke raffinert sukker.
Smaksatt og sukkerfri sirup Sirup uten sukker er i utgangspunktet helt kalorifri og er basert på søtningsakkalosen, som er et mye sunnere valg enn for eksempel aspartam. Vi kan også tilby smakfulle sirup, flere forskjellige typer organiske sirup og andre spesialprodukter i denne kategorien.
Sirup er vanligvis et mer sunt alternativ til sukker, og gjennom sin viskøse tekstur er det også et meget nyttig produkt. Sirup er en helt naturlig base mat med mange bruksområder, og det er mange variasjoner å bruke i både matlaging og baking, eller som i smoothies, drinker og kalde desserter