Saltå Kvarns vetekross gir saftige brød med delikat aroma. Passer utmerket til grøt.
Saltå Kvarns vetekross består av helt sammalt hvete som er kuttet i biter, også kjent som ”steel cut”. Den inneholder både kli og spire, noe som gjør den rik på fiber.
For å få ekstra gode og saftige brød kan du bruke vetekross i bakingen. Til dette bør den legges i bløt i kjøleskapet over natten (8–10 timer), eller så kan du utføre en skålling. Ved skålling heller du 1,5 dl kokende vann over 1 dl kross og lar den stå og svelle i minst 3 timer. Deretter kan du erstatte cirka 20 % av melet med bløtlagt eller skållad vetekross.
Innhold
Økologisk helt hvete* kuttet i biter *KRAV-økologisk ingrediens
Næringsinnhold per 100 g
Energi 1400 kJ/330 kcal
Fett 2,0 g
hvorav mettet fett <0,5 g
Karbohydrater 61 g
hvorav sukkerarter 0,5 g
Fiber 11 g
Protein 10 g
Salt <0,01 g**
Tiamin B1 0,4 mg 36%*
Niacin B3 5,7 mg 36%*
Folsyre B9 40 µg 20%*
Kalium 380 mg 19%*
Fosfor 360 mg 51%*
Magnesium 110 mg 29%*
Jern 5,0 mg 36%*
Sink 2,8 mg 28%*