Teff grøtgryn fra Da Carla er glutenfrie teffkorn som kan brukes til å lage en velsmakende og mettende grøt. Teff grøtgryn gir en smaksrik grøt med deilig konsistens.
Teff grøtgryn fra Da Carla er glutenfrie teffkorn som kan brukes til å lage en velsmakende og mettende grøt. Teff grøtgryn gir en smaksrik grøt med deilig konsistens.
Et spennende korn som metter godt
Teff er en hardfør og gammel kornsort som kan dyrkes under ekstremt vanskelige forhold og dyrkes og spises hovedsakelig i Etiopia, men er også populær i både Eritrea, India og USA.Teffkorn kan brukes på mange forskjellige måter, og med teff grøtgryn kan man lage en velsmakende grøt som metter godt.
Teff grøtgryn gir en kremet grøt som er lett å like, og med det glutenfrie kornet er dette en grøt som kan spises av alle – også de med glutenallergi. Teff grøtgryn har en mengde gode egenskaper:
En perfekt start på dagen
Grøt er den perfekte måten å starte dagen på, og med Teff Grøtgryn får du en herlig grøt som holder deg gående helt til lunsj. Kornet kan kokes med både vann og melk – velg den melken du liker best, enten det er plantebasert eller vanlig kumelk.
Teff grøtgryn lager en myk og delikat grøt som stivner etterhvert som den blir kald. Spis den enten varm eller kald – og hvorfor ikke variere smaken ved å tilsette for eksempel kanel, eller kanskje stevia hvis man ønsker en søtere smak på grøten. Du bør beregne cirka 1 dl korn per porsjon, og det kan være praktisk å lage flere porsjoner som kan kjøles ned i kjøleskapet og spises som et sunt mellommåltid etter trening eller som en kveldsnack. En herlig grøt som metter godt og smaker deilig!
Bruk: Kok kornet i 2-3 minutter i rikelig med vann eller melk.
Næringsinnhold per 100 g:
Energi | 1468 kJ / 367 kcal |
Protein | 12,3 g |
Karbohydrat | 70 g |
- hvorav sukkerarter | 1,8 g |
Fett | 2 g |
- hvorav mettet fett | 0,4 g |
Fiber | 7,9 g |
Salt | 0,012 g |
Ingrediensfortegnelse: 100% teffkorn.
Oppbevaring: Oppbevares tørt i romtemperatur.