Svarte quinoafrø fra Urtekram har en rikere smak enn de andre quinoa-sortene – et herlig alternativ til både ris, poteter og pasta.
Svarte quinoafrø fra Urtekram har en rikere smak enn de andre quinoa-sortene – et herlig alternativ til både ris, poteter og pasta.
Populært frø i Sør-Amerika
Quinoa er en spennende råvare som har sin opprinnelse i Sør-Amerika hvor det ble dyrket av Inka-indianerne i flere tusen år og er en av verdens eldste matvekster. Dyrkingen av quinoa er mest utbredt rundt områdene rundt Andesfjellene, hvor den har vært en viktig ingrediens for befolkningen i området. I dag er quinoa blitt en populær ingrediens også i Norge, og kan brukes i utallige matretter.
Stort bruksområde
Quinoa ligner på et korn – og direkte oversatt betyr ordet «Moderkorn» – men det er faktisk et frø. Quinoa fås både som hvit, rød og svart, der den svarte quinoaen gjerne har litt mer av den nøtteaktige smaken enn de andre sortene. Quinoa kan brukes både som erstatning for pasta og ris, men kan også brukes i salater, supper og kjeks. Frøet er både rikt på fiber og glutenfritt, og passer derfor godt inn i et glutenfritt og variert kosthold.
Svart quinoa har mange gode egenskaper:
Godt alternativ til kjøttprodukter
Quinoa bør skylles godt før bruk og kokes i vann som kan tilsettes både buljong og krydder for å få en enda bedre smak på frøene. Quinoa er en velegnet ingrediens for veganere og vegetarianere som ser etter gode alternativ til kjøttprodukter. Quinoaen kan nemlig brukes i stedet for kjøttboller og burgere, og tilsettes i kaker og muffins for å lage gode og mettende snacks.
Energi | 1480 kJ / 350 kcal |
Fett | 5,6 g |
- hvorav mettete fettsyrer | 0 g |
Karbohydrater | 58 g |
- hvorav sukkerarter | 4,1 g |
Kostfibrer | 10 g |
Protein | 12 g |
Natrium | 0 g |
Ingredienser: Økologisk svart quinoa.
Allergiinformasjon: Innholder ingen allergener