Quinoa, en søramerikansk urt, er enkel å tilberede og har deilig sprø frø.
Quinoa er glutenfri og har lavt mettet fettinnhold. I tillegg er den rik på fiber, vitamin B6, folat, magnesium og fosfor.
Ved koking beholder rød quinoa sin vakre farge og gir en ekstra tiltalende presentasjon på tallerkenen. Den fungerer utmerket som et alternativ til ris, pasta og lignende, og er deilig i salater og vegetariske burgere.
Innhold
Økologisk rød quinoa* *KRAV-økologisk ingrediens.
Næringsinnhold per 100 g
Energi 1650 kJ/390 kcal
Fett 6,6 g
hvorav mettet fett 0,8 g
Karbohydrat 67 g
hvorav sukkerarter 2,8 g
Fiber 5,5 g
Protein 12,4 g
Salt <0,01 g**
Vitamin E 2,4 mg 20 %*
Vitamin B6 0,49 mg 35 %*
Folat 184 µg 92 %*
Fosfor 457 mg 65 %*
Magnesium 197 mg 52 %*
Jern 4,6 mg 33 %*
Sink 3,1 mg 31 %*