Gir saftige brød med fyldig smak, passer utmerket til grøt.
Saltå Kvarns rågkross er hele rugkorn som er klippet i biter, også kalt "steel cut". Den beholder både kli og spire, noe som gjør den rik på fiber.
For å få ekstra gode og saftige brød kan du bruke rågkross i bakingen. Til dette formålet bør den bløtlegges i kjøleskapet over natten (8–10 timer) eller ved å gjøre en skålling. For skålling, hell 1,5 dl kokende vann over 1 dl kross og la den stå og svelle i minst 3 timer. Deretter kan du erstatte cirka 20 % av melet med bløtlagt eller skållad rågkross.
Innhold
Økologisk hel rug* som er klippet i biter *KRAV-sertifisert økologisk ingrediens
Næringsinnhold per 100 g
Energi 1350 kJ/320 kcal
Fett 1,5 g
hvorav mettet fett <0,5 g
Karbohydrater 61 g
hvorav sukkerarter 2,4 g
Fiber 13 g
Protein 9,2 g
Salt <0,01 g**
Tiamin B1 0,2 mg 18%*
Vitamin B6 0,35 mg 25%*
Folsyre B9 50 µg 25%*
Kalium 450 mg 23%*
Fosfor 350 mg 50%*
Magnesium 110 mg 29%*
Jern 2,8 mg 20%*
Sink 2,5 mg 25%*