Saltå Kvarns rugflak produseres av svensk økologisk rug som først dampes og deretter valsede til flak.
Hele kornet med grodd og kli blir bevart, noe som gjør rugflakene fiberrike. Rug er også en kilde til tiamin, vitamin B6 og folat, samt mineralene magnesium, sink og jern.
Rugflakene har en kraftig smak av rug og passer utmerket til grøt, baking og i müsliblandinger. Grunnoppskrift for ruggrøt, 2 porsjoner: Kok opp 4–5 dl vann og tilsett 2 dl rugflak under omrøring. Kok opp igjen og la småkoke i cirka 5 minutter. Smak til med salt.
Innhold: Helkorns rug* som dampes og valsede til flak
KRAV-økologisk ingrediens
Næringsinnhold per 100 g
Energi 1350 kJ/320 kcal
Fett 1,5 g
hvorav mettede fettsyrer <0,5 g
Karbohydrater 61 g
hvorav sukkerarter 2,4 g
Fiber 13 g Protein 9,2 g
Salt <0,01 g*
Tiamin B1 0,2 mg 18%*
Vitamin B6 0,35 mg 25%*
Folsyre 50 µg 25%*
Kalium 450 mg 23%*
Fosfor 350 mg 50%*
Magnesium 110 mg 29%*
Jern 2,8 mg 20%*
Sink 2,5 mg 25%*