Quinoa er en urt som stammer fra Sør-Amerika. Den er enkel å tilberede, og frøene er herlig sprø. Quinoa er glutenfri og har lavt innhold av mettet fett. Dessuten er den rik på fiber.
Quinoa, også kjent som "det gyldne kornet fra Andesfjellene", er en næringsrik og allsidig avling som har sitt opphav i Sør-Amerika, hovedsakelig i land som Peru, Bolivia og Ecuador. Det er ikke bare en fantastisk kilde til protein, men også en utmerket kilde til fiber, vitaminer og mineraler.
Passer godt som et alternativ til ris, pasta osv., og er også veldig godt i salater og vegetariske biffer.
Innhold: Økologisk Quinoa
Næringsverdi per 100 g
Energi 1500 kJ/360 kcal Fett 5,9 g
hvorav mettet fett 0,5 g
Karbohydrater 62 g
hvorav sukkerarter 1,8 g
Fiber 6,9 g
Protein 12 g
Salt <0,1 g
Vitamin E 2,4 mg 20%*
Vitamin B6 0,49 mg 35%*
Folsyre 184 µg 92%*
Magnesium 197 mg 52%* J
ern 4,6 mg 33%*
Sink 3,1 mg 31%*