Durrakorn er økologiske og glutenfrie korn som kan erstatte blant annet ris eller couscous. Durra har en mild og nøtteaktig smak som passer godt i gryteretter, supper og salater.
Durrakorn er økologiske og glutenfrie korn som kan erstatte blant annet ris eller couscous. Durra har en mild og nøtteaktig smak som passer godt i gryteretter, supper og salater.
Også kjent som Sorghum
I Norge er durra også kalt Sorghum, og kornslaget er et av de største kornslagene i verden. Hele planten benyttes til matproduksjon, og her får du 500 gram økologiske durrakorn fra Da Carla, som kan benyttes som ingrediens i mange forskjellige matretter.
Med durrakorn får du:
Durrakorn er utmerket å bruke i gryteretter, supper eller salater. Økologiske durrakorn har en mild og nøtteaktig smak som gir det lille ekstra når du lager mat. Siden durra er vegansk og glutenfritt, kan det med fordel brukes i veganske og vegetariske retter. Det er også en populær kornsort for mennesker med cøliaki.
Godt i sunne salater
Lag en god salat med spinat, tomater og bønneskudd. Ha i avkjølte, kokte durrakorn og lag en smakfull dressing av bringebæreddik og rapsolje som du smaker til med salt og pepper. Vips – så har du et sunt måltid med mange gode smaker. Server gjerne med hjemmebakte hvitløksbrød i skiver med godt smør på!
Bruk: Bløtlegg kornene over natten. Skyll og kok så kornene i lettsaltet vann i 40–45 minutter. Beregn ca. 1 dl korn per person.
Næringsinnhold per 100 gram:
Energi | 1510 kJ / 361 kcal |
Protein | 9,7 g |
Karbohydrat | 82 g |
- hvorav sukkerarter | 6 g |
Fett | 3,4 g |
Fiber | 3 g |
Gluten | <5 mg/kg |
Ingrediensfortegnelse: 100% økologisk durra.
Allergiinformasjon: Kan inneholde spor av nøtter og sesam.
Oppbevaring: Oppbevares tørt i romtemperatur.
Øvrig: Husk at en allsidig og balansert kost er viktig som del av en sunn livsstil.
IT-BIO-006
Jordbruk Italien