Saltå Kvarns kruskakli er et svært grovt hveteekli som produseres av det tynne skallet som omgir kjernen i hveteet.
Kruskakli er rikt på fiber, flere B-vitaminer og mineralene magnesium, jern og sink. Ved å bruke kruskakli kan du enkelt øke fiberinnholdet i bakingen av brød og matlagingen.
Når du baker brød, kan du erstatte opptil 20 % av melet med kruskakli for å få et saftigere og fiberrikt brød. Kruskakli er godt å strø på yoghurt eller blande i grøt og musli.
Innhold
Økologisk ekstra grovt hveteekli*, byggmalt* *KRAV-økologisk ingrediens
Næringsinnhold per 100 g
Energi 1150 kJ/270 kcal
Fett 5,0 g
hvorav mettet fett 0,8 g
Karbohydrater 25 g
hvorav sukkerarter 1,3 g
Fiber 38 g
Protein 13 g
Salt <0,01 g**
Tiamin B1 0,66 mg 60%*
Riboflavin B2 0,32 mg 23%*
Niacin B3 23 mg 144%*
Vitamin B6 1,35 mg 96%*
Folsyre B9 260 µg 130%*
Kalium 1340 mg 67%*
Fosfor 1100 mg 157%*
Magnesium 480 mg 128%*
Jern 11 mg 79%*
Sink 7,3 mg 73%*