Dette økologiske kokossukkeret fra Superfruit er et naturlig alternativ til vanlig rørsukker. Det har en rik sødme og en god, fruktig smak, men en betydelig lavere glykemisk indeks enn hvitt raffinert sukker og er derfor perfekt for de som følger en GI-diett eller ønsker kontroll over sukkerinntaket.
Sukker med lav GI-verdi
Superfruits økologiske kokossukker kan brukes til både baking og matlaging og har en utrolig god og fyldig smak. Det lages ved å ekstrahere saft fra blomstene fra kokospalmen som deretter gjøres om til sirup. Denne sirupen tørkes og males deretter til dette fine kokospalmesukkeret. Det gir deg et helt naturlig produkt uten tilsetningsstoffer og blomstene dyrkes økologisk og høstes varsomt for å bevare så mye næring som mulig.
En ting som gjør at kokossukker skiller deg fra vanlig hvitt sukker er dets lave GI-verdi. Det ligger på rundt 35 mens sukker fra sukkerrør har en GI-verdi på 68. Kokossukkeret gir derfor jevnere blodsukkernivåer ettersom det tar lengre tid for kroppen å bryte ned. Det har dessuten et lavere smeltepunkt og høyere brenningsgrad enn vanlig rørsukker og er derfor godt likt av konditorer og andre som liker å eksperimentere med baking.
Kokosukker ØKO fra Superfruit tilbyr følgende fordeler:
-Lavere glykemisk indeks enn vanlig hvitt rørsukker
-Gir et mer stabilt blodsukkernivå
-Kan brukes både til matlaging og baking
-Sukkeret har et lavt smeltepunkt og høy brenningsgrad
-Tilbyr en rik og fruktig sødme
-Laget av blomstersaften fra økologisk dyrkede kokospalmer
-Høyt innhold av kalsium og kalium
I tillegg til at Superfruit’s kokossukker passer perfekt som en ingrediens i desserter og annen baking og matlaging, har det et naturlig høyt innhold av både kalsium og kalium. Disse to mineralene bidrar til normal muskelfunksjon og kalsium bidrar også til normal energimetabolisme og blodkoagulering, mens kalium også bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk og til normal funksjon av nervesystemet.
Serveringsforslag: Kokossukker har en fruktig og fyldig smak som kan sammenlignes med råsukker eller brunt sukker. Den passer derfor perfekt for alle typer baking, men kan også tilsettes i matlaging, raw food, kaffe eller te og kan enkelt brukes i stedet for vanlig raffinert sukker.
Næringsinnhold |
per 100 g |
%DRI |
Energi |
1 682 kJ / 400 kcal |
|
Fett |
1 g |
|
-hvorav mettet fett |
0,6 g |
|
Karbohydrater |
95 g |
|
-hvrav sukkerarter |
73 g |
|
Fiber |
4,1 g |
|
Protein |
0,8 g |
|
Salt |
0,6 g |
|
Kalium |
717 mg |
36 |
Kalsium |
257 mg |
32 |
= Daglig referanseinntak
Ingredienser: Økoloigk kokossukker.
Opprinnelsesland: Indonesia
Oppbevaring: Tørt og i romtemperatur, unngå direkte sollys.
Øvrig: Tenk på viktigheten av et variert og balansert kosthold.
SE-ECO-03
Landbruk utenfor EU