Kokos kommer fra kokospalmen (Cocus nucifera), en tropisk plante som tilhører palmetrefamilien. Den blir mellom 20 og 30 meter høy, og kokosnøttene har blitt brukt i århundrer på grunn av næringsinnholdet. Kokosnøtten er en kokospalmefrukt og ikke en egentlig nøtt, men en drupe.
Kokoskjernen er omgitt av en en til to centimeter hvit, tykk, aromatisk fruktkjøtt som kan brukes til kokosnøttolje, kokosfett eller kokosflak. Den revet kokos er en kilde til jern, kalium, magnesium og fosfor.
Fettet i kokosnøtten kalles laurinsyre og omdannes til monolaurin, som er antibakterielt, og som også finnes i morsmelk for å beskytte det lille barnet mot infeksjoner.
Strimlet kokos kan brukes i baking og søtsaker, som kokostopper, og det vises også i retter, som en rå pad tai for eksempel.
Näringsvärde per 100 g:
Energivärde: 2492 kJ/604 kcal
Fett: 68 g
- varav mättat fett: 61,4 g
Kolhydrater: 6,4 g
-varav sockerarter: 0,12 g
Protein: 5,6 g
Fiber: 16,3 g
Salt: 20 mg
Ingredienser: Riven kokos
Ekocertifiering: SE-EKO-01
Ursprung: Sri Lanka
Förvaring: Förvaras torrt och svalt