Hirse er en av våre eldste kornsorter. Den er glutenfri og rik på tiamin, vitamin B6, sink og jern. Den er også en kilde til fiber.
I dag ser vi hirse bli brukt i ulike retter over hele verden, fra grøt og supper til bakverk og salater. Den milde smaken og de små kornene gjør den til en allsidig ingrediens som kan brukes på mange måter på kjøkkenet. Hirse fortsetter å være et verdifullt valg for de som søker et næringsrikt og smakfullt tilskudd til kostholdet sitt.
Hirse inneholder bitterstoffer som forsvinner hvis du skyller den med kokende vann eller koker opp vann og hirse, siler av og koker i nytt vann. Da får hirsen en mildere smak. Obs! Rør ikke under kokingen, da blir den klissete. Kok på svak, svak varme, ta deretter av lokket og la den dampe av. Deretter løsner du den litt med to gafler, og den faller fint fra hverandre.
Innhold: Økologisk skrelt hirse
Næringsinnhold per 100 g
Energi 1500 kJ/360 kcal
Fett 3,9 g
hvorav mettet fett 0,9 g
Karbohydrater 69 g
hvorav sukkerarter 1,6 g
Fiber 3,9 g
Protein 10 g
Salt 0,01 g**
Tiamin 0,73 mg 66%*
Vitamin B6 0,75 mg 54%*
Magnesium 100 mg 27%*
Jern 4,8 mg 34%*
Sink 3,4 mg 34%*