Saltå Kvarns havregryn produseres av svensk økologisk havre som dampes og vals til flak. Havre er rik på fiber og en god kilde til proteiner.
Perfekt som grøt eller i din hjemmelagde musli. Prøv også å blande litt havregryn i pannekaksmeten eller i din smoothie. Det er kjempegodt!
Havresortene som brukes til disse havregrynene inkluderer Kerstin, Galant, Sang og Sol.
Grundoppskrift for havregrøt til 2 porsjoner: Bland 2 dl havregryn og 4–5 dl vann i en kjele. Kok opp alt, rør om og la det småkoke i 3–5 minutter. Smak til med salt.
Næringsinnhold per 100 g:
Energi: 1550 kJ / 370 kcal
Fett: 7,0 g
hvorav mettet fett: 1,2 g
Karbohydrater: 58 g
hvorav sukkerarter: 1,3 g
Fiber: 10 g
Protein: 13 g
Salt: <0,01 g**
Tiamin (B1): 0,69 mg (63% av DRI)*
Folsyre (B9): 56 µg (28% av DRI)*
Kalium: 400 mg (20% av DRI)*
Fosfor: 425 mg (61% av DRI)*
Magnesium: 130 mg (35% av DRI)*
Jern: 5,3 mg (38% av DRI)*
Sink: 3,2 mg (32% av DRI)*
Betaglukaner: 3,9 g
*DRI (daglig referanseinntak) **Saltinnholdet avhenger utelukkende av naturlig forekommende natrium.