Ghee, eller klaret smør, er et meieriprodukt som tåler høy varme og har lang holdbarhet. Ghee er supert i sørøstasiatiske retter, og fungerer både som stekefett og smaksforsterker.
Ghee, eller klaret smør, er et meieriprodukt som tåler høy varme og har lang holdbarhet. Ghee er supert i sørøstasiatiske retter, og fungerer både som stekefett og smaksforsterker.
Gøy med ghee!
Ghee er en tradisjonell og svært hyppig brukt ingrediens i det sørøstasiatiske kjøkken. Ghee er så populært fordi det kan brukes til både steking og smaksetting, i tillegg til at det har superlang holdbarhet i forhold til vanlig smør selv uten å stå i kjøleskap.
Stek og smaksett med ghee
Ghee tåler veldig høye temperaturer, i motsetning til vanlig smør, som blir brent og bittert ved høye temperaturer. Det gjør ghee ekstremt praktisk til steking og fritering, der du også får tilført rettene dine en rund og nøtteaktig smak som kler det meste!
Ghee ØKO fra kung Markatta har mange flotte egenskaper:
Bruksområder
Ghee er spesielt kjent fra det indiske kjøkken og indiskinspirerte retter. Siden produktet tåler høye temperaturer egner det seg både til å grille tandoori style og til deilige gryter som butter chicken. Du kan også bruke ghee til confitering – en spennende matlagingsteknikk der du trekker kjøtt sakte i fett ved mye lavere temperatur enn f. eks. ved fritering. Resultatet blir utrolig mørt og smaksrikt!
Hvordan lager man ghee?
Kung Markattas Ghee lages av økologisk smør. Produksjonsprosessen innebærer at vann og protein skilles fra smøret gjennom skånsom oppvarming i 16 til 18 timer til vannet er fordampet og melkeproteinet forbrent. Etter det filtreres smøret, og den rene, vakkert gule smørmassen som blir igjen er det vi kaller ghee.
Tips!
Hvis du bruker rene metallredskaper når du forsyner deg av ghee, vil produktet holde seg i inntil to måneder!
Stol på Kung Markatta
Den svenske matvareprodusenten Kung Markatta er kjent for å lage gode og gjennomtenkte produkter med stilige innpakninger. Det beste fra begge verdener! Produktene fra Kung Markatta er både pene på kjøkkenbenken og hjelper deg å lage ekstra god mat.
Bruk: Til baking og steking. Bruk metallredskaper når du forsyner deg av ghee, så holder den seg i opptil to måneder.
Næringsinnhold per 100 g:
Energi | 3672 kJ / 893 kcal |
Fett | 99 g |
- hvorav mettet fett | 73 g |
Karbohydrater | 0 g |
- hvorav sukkerarter | 0 g |
Protein | 0 g |
Fiber | 0 g |
Salt | 0,005 g |
Ingrediensfortegnelse: Økologisk klaret SMØR.**
** = EU-økologisk
Allergiinformasjon: Kan inneholde spor av: laktose, melkeprotein
Oppbevaring: Uåpnet pakning svalt og tørt. Åpnet pakning kaldt. Oppbevares utilgjengelig for barn.
Øvrig: Dette produktet kan ikke erstatte et balansert og variert kosthold og en aktiv livsstil.
DE-ÖKO-039
EU-jordbruk