Saltå Kvarns fiberhavregryn består av en blanding av havregryn og hvetekli.
Havregrynene er laget av hele havrekorn som skrelles, dampes, klippes i biter og presses til flak. Hvetekli er det tynne laget som omgir hvetekornet. Fiberhavregryn er rike på folat, magnesium og jern. De inneholder også mye fiber og betaglukaner.
Fiberhavregryn er perfekte til grøt, men kan også strøs over yoghurt eller blandes i musli. Her er en grunnoppskrift på havregrøt for to porsjoner: Bland 2 dl havregryn og 4–5 dl vann i en kjele. Kok opp alt, rør om og la småkoke i 3–5 minutter. Smak til med litt salt.
Innhold
Økologisk fullkornshavre* som er klippet, dampet og valsede til flak (85%), hvetekli* (15%) *KRAV-økologisk ingrediens
Næringsinnhold per 100 g
Energi 1500 kJ/360 kcal
Fett 6,7 g
hvorav mettet fett 1,1 g
Karbohydrat 59 g
hvorav sukkerarter 1,3 g
Fiber 11 g
Protein 11 g
Salt <0,01 g**
Tiamin B1 0,35 mg 31%*
Folat B9 65 µg 32%*
Fosfor 471 mg 67%
Magnesium 166 mg 44%*
Jern 4,6 mg 33%*
Sink 3,3 mg 33%*
Betaglukaner 3,3 g