Mandler regnes for å være en av de mest næringsrike nøttene, og inneholder en lang rekke gunstige og gode egenskaper for kroppen.
Mandler regnes for å være en av de mest næringsrike nøttene, og inneholder en lang rekke gunstige og gode egenskaper for kroppen.
Mandlens innhold av fettsyrer, antioksidanter og umettet og flerumettet fett er med på å redusere nivåene av det såkalte. LDL-kolesterol, også kjent som dårlig kolesterol.
Mandler er en ideell mat og også en forrett, både rå eller stekt. Bruk den til å blande müslien din eller hakk den inn i salaten. Mandler kan spises både i tid og utide da det gir kroppen en hel mengde nyttige stoffer som f.eks. mineraler som fosfor, jern, kalsium, kalium osv. samt vitamin E, A, D, C, PP, B1 og B2.
Historie
Middelhavsdietten er en verdifull kulturarv, og en livsstil som representerer mye mer enn en enkel og sunn ernæringsmessig retningslinje. Denne nå velkjente dietten kombinerer ingrediensene i middelhavslandbruket med oppskrifter og kulinariske kunster som fører til en utmerket måte å leve et sunt liv på.
Et av de viktigste kravene til middelhavsdietten er typen fett som kommer fra olivenolje, fisk og nøtter, inkludert mandler, samt proporsjonene av de viktigste næringsstoffene som kjennetegner denne dietten. I dag har denne dietten blitt introdusert som et kostholdsmønster på grunn av dens positive helseeffekter.
Näringsinnehåll | per 100 g |
Energi | 589 kcal |
Protein | 19 g |
Kolhydrater | 6 g |
- varav sockerarter | 4 g |
Fett | 45 g |
- varav mättat fett | 4 g |
Fibrer | 8 g |
Salt | 0 g |
Ingredienser: Ekologiska mandlar.
Allergener: Innehåller spår av PARANÖTTER.
Ursprungsland: Spanien
Förvaring: Bör förvaras torrt och svalt.
Övrigt: Tänk på vikten av en varierad kost och en hälsosam livsstil.
SE-EKO-01
EU-jordbruk