En eldre variant av hvete som passer godt til smaksrike brød, pannekaker og pizza.
Saltå Kvarns fullkorns dinkelmel er et malt mel av svensk økologisk dinkelhvete. Dinkelhvete, også kjent som spelt, er en gammel type hvete - en kulturplante.
Å bruke kulturplanter i bakingen gir en rikere smak sammenlignet med moderne hvetesorter, samtidig som det støtter småskala, bærekraftig jordbruk. I fullkorns dinkelmel er både kornet og klidet igjen, noe som gjør melet rikt på fibre, fosfor og sink, samt B-vitaminene tiamin og niacin. Dinkelmel bidrar med en fyldig duft og god smak til brød og matlaging.
Innhold
Økologisk fullkornsmel av dinkelhvete*, maltmel av korn* *KRAV-økologisk ingrediens.
Næringsinnhold per 100 g
Energi 1500 kJ/360 kcal
Fett 3,3 g
hvorav mettet fett <0,5 g
Karbohydrater 64 g
hvorav sukkerarter 0,7 g
Fiber 9,1 g Protein 13 g
Salt <0,01 g**
Tiamin B1 0,36 mg 33%*
Niacin B3 7,7 mg 48%*
Vitamin B6 0,26 mg 17%*
Folsyre B9 34 µg 17%*
Kalium 410 mg 21%*
Fosfor 360 mg 51%*
Magnesium 110 mg 29 %*
Jern 3,7 mg 26%*
Sink 3,0 mg 31%*