Oppdag kraften i et urkorn med Mannas Speltmel – et økologisk mel som kommer fra spelt, en kornsort med opprinnelse i enkorn og emmer.
Oppdag kraften i et urkorn med Mannas Speltmel – et økologisk mel som kommer fra spelt, en kornsort med opprinnelse i enkorn og emmer.
Spelt, som har vært dyrket i Norge siden steinalderen og stammer fra Midtøsten, er mindre foredlet enn vanlig hvete. Gluten i spelt er svakere, noe som gjør det lettere å fordøye for noen mennesker sammenlignet med brød bakt på vanlig hvete.
Brød bakt på speltmel blir lett og luftig og rikt på smak. En speltdeig kan med fordel eltes noe lenger enn en hvetedeig, og den løse deigen bør bakes i form for beste resultat. Speltmel kan erstatte hvetemel i en rekke forskjellige bakverk og matretter, som brød, kaker, pizza, grøt, vafler og som jevning i sauser. Vær oppmerksom på at speltmel ikke trives med veldig høye temperaturer, så vær oppmerksom når du tilbereder for eksempel hvit saus med speltmel.
Per 100 g/ml:
Energi 1353.0 kj / 323.0 kcal
Fett 2.4 g
> Hvorav mettet 0.3 g
Karbohydrater 69.5 g
> Hvorav sukkerarter 0.7 g
Fiber 10.0 g
Protein 10.2 g
Salt 0.01 g
Ingredienser: Sammalt spelt*
*økologisk
NO-ØKO-01
EU jordbruk