Saltå Kvarns dinkelflak fremstilles av svenske økologiske spelt, som først skrelles, dampes og deretter valsede til flak.
Saltå Kvarns dinkelflak produseres av svensk økologisk spelt, som først skrelles, dampes og deretter valsede til flak. Spelt er en kulturkornsort og en veldig gammel hvetesort, også kjent som dinkelvete. Speltsorter fremmer småskala økologisk jordbruk og gir en mer distinkt smak enn moderne hvetevarianter.
Dinkelflak er fullkornprodukter som tilfører god smak til grøt og müsli, samtidig som de er rike på fiber, niacin og mineralene magnesium og sink. Grunnoppskrift for dinkelgrøt, 2 porsjoner: Kok opp 4–5 dl vann og rør deretter inn 2 dl dinkelflak. La det småkoke i cirka 10 minutter og smak til med en klype salt.
Næringsinnhold per 100 g:
*DRI (daglig referanseinntak) **Saltinnholdet avhenger utelukkende av naturlig forekommende natrium.