I denne posen fra Kung Markatta får du utrolig søte, soltørkede og økologiske dadler med lang holdbarhet – helt uten irriterende steiner.
I denne posen fra Kung Markatta får du utrolig søte, soltørkede og økologiske dadler med lang holdbarhet – helt uten irriterende steiner.
Deilige dadler!
Vi er sikkert ikke alene om å digge dadler. De kan nesten se ut som rosinens storebror (selv om de vitenskapelig sett ikke er i slekt i det hele tatt), er en velsmakende, søt og litt seig frukt med lang fartstid på våre kjøkkenbenker.
Vi elsker Kung Markattas dadler fordi:
Palmefrukt
Dadlene vokser klasevis på palmer, for det meste i Nord-Afrika og Midtøsten. Det er ikke unormalt å få mer enn 2000 dadler på én klase! Smaken er veldig søt og fyldig. Her til lands finner man dadler både i tørket og fersk variant. Vår favoritt er den tørkede, og da aller helst som her i Kung Markattas pose, soltørket. Da holder de seg i lang tid og kan brukes til alt mulig!
Hvordan kan daddelen brukes?
Det er uhyre mange bruksområder for daddelen! Vårt hjerte brenner for å kombinere daddelsmaken med noe salt. Vi elsker å rulle en og en daddel i bacon og steke i panna. Det gir en fantastisk smak og dybde til den søte daddelsmaken, og kontrasten mellom salt og søtt er bare helt avhengighetsskapende.
Raw-kaker
Daddelen er elsket som søtningsmiddel blant de som baker mye raw-kaker, tenker en del på kosthold eller lever vegetarisk eller vegansk. Om du for eksempel kjører mandler sammen med nøtter i en food processor, får du en deilig masse med grove «korn» i som du kan bruke som base til enhver ostekake. I det hele tatt passer dadler veldig godt til salte nøtter uansett.
Kung Markattas beste oppskrift
Kung Markatta har en mengde oppskrifter på sine hjemmesider, særlig tilknyttet de produktene de lager. Vi anbefaler deg å ta en titt, for her er det mye spennende og masse inspirasjon å finne! En av oppskriftene deres til disse dadlene, er denne:
Mandelfylte dadler med sjokoladetopp
Vi har oversatt oppskriften deres til norsk for deg. Ifølge Kung Markatta selv, er disse dadlene også perfekte å gi i presang!
Du trenger:
• 25 stk. Kung Markattas dadler
• 25 stk. Kung Markattas søte mandler, ristede
• 75 g. mørk sjokolade
Slik gjør du:
1. Begynn med å riste mandlene i en tørr stekepanne på middels varme.
2. La de kjøle seg ned.
3. Lag et ca. 1 cm langt snitt i hver daddel med en fruktkniv og stapp inn en ristet mandel.
4. Smelt sjokolade i mikro eller over varmebad, og dypp så dadlenes topp i sjokoladen.
5. Legg dadlene på et bakepapir eller et brett. La sjokoladen stivne.
6. Oppbevar dem i en boks med lokk.
Näringsinnehåll | per 100 g |
Energi | 1 243 kJ / 294 kcal |
Fett | 0,5 g |
- varav mättat fett | 0,1 g |
Kolhydrater | 65 g |
- varav sockerarter | 64 g |
Protein | 1,9 g |
Fiber | 0 g |
Salt | 0,088 g |
Ingredienser: 100% urkärnade ekologiska dadlar.
Ursprungsland: Tunisien
Förvaring: Svalt, torrt och mörkt t.ex. i skafferi utom räckhåll för barn.
Övrigt: Denna produkt bör ej användas som ett alternativ till en varierad kost. Tänk på vikten av en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.
DK-ÖKO-100
Icke EU-jordbruk