Chiafrø fra Superfruits er lett fordøyelige, rike på protein og kostfiber og er utmerkede å tilsette i for eksempel brøddeigen for å øke fiberinnholdet.
Superfood med gode egenskaper
Chiafrø er superfrø som er lett fordøyelige, trenger ikke knuses og inneholder mye kostfiber. Chiafrø er også rike på proteiner, som bidrar til muskelvekst samt opprettholder muskelmasse og normale knokler.
Chiafrø er superfood med gode egenskaper:
Chiafrøets historie og bruk
Ordet «chia» kommer fra nahuatl (aztekisk) og betyr «oljete». Inkaindianerne spiste chia for å få energi før de gikk på jakt. Chiafrø er frø fra en blomsterfamilie i leppeblomstfamilien og har sin opprinnelse fra Sydamerika. Chiafrøene har fått Novel Food status og er blant en av de mest populære produktene på markedet innen superfood. Frøene er utmerket å tilsette i brøddeigen for å øke fiberinnholdet og proteininnholdet, men med anbefalt mengde opp til 5% av brødets vekt.
Om Superfruit
Det svenske selskapet Superfruit ble grunnlagt i 2007 og har siden levert supermat med fokus på kvalitet for alle som er opptatte av en moderne og aktiv livsstil. Superfruit er kjent for sine naturlige og økologiske produkter, som alle gjennomgår nøye kvalitetskontroll og analyse, med garantert korrekt opprinnelsesland og uten unødvendige tilsetningsstoffer.
Bruk:
Maks 5% av brødprodukt. Om du spiser en spiseskje chiafrø om dagen (ca. 5g) får du ca. 1g Omega 3. De er
dessuten lett fordøyelige og behøver ikke males.
Ingredienser:
100% Økologiske Chiafrø
Næringsverdi per 100 g:
Energi / 1886 kJ / 449 kcal
Protein / 21 g
Karbohydrater / 5 g
Fett / 31 g
hvorav mettede / 4 g
Omega 6-fettsyrer/ 7 g
Omega 3-fettsyrer / 20 g
Kostfiber / 33 g
Natrium /0 g
Oppbevaring:
Oppbevares tørt og svalt, unngå direkte sollys.
Opphav:
Sør-Amerika
Annet:
Tenk på vekten av et variert og balansert kosthold og en sunn livsstil.