Bananmel fra Da Carla er et mel laget av grønne bananer. Dette melet kan erstatte ditt vanlige mel fra korn.
Mel har en sentral del i baking og matlaging, men vanlig hvetemel og mel fra andre kornsorter passer ikke for alle. Det kan skyldes glutenintoleranse eller et valg å unngå slike matvarer. Da Carla presenterer derfor et helt naturlig alternativ, Bananmel.
Bananmel er akkurat det det høres ut som, et mel som er laget av bananer. Man bruker bare grønne bananer i produksjonen for å produsere et produkt som kan brukes på samme måte som ditt vanlige hvetemel. Det er imidlertid viktig å huske på at dette melet har litt anderledes egenskaper enn hvetemel så det er lurt å bruke ca 40% mindre bananmel enn mengden hvetemel i oppskriften.
Alle våre kornslag inneholder gluten, som er et protein. Ved glutenintoleranse kan man ikke spise disse produktene da det fører til store mege- og tarmproblemer. Bananmel er naturlig helt fri for gluten og er derfor en god erstatning. Dette melet passer også for deg som av andre grunner ekskluderer kornprodukter fra kostholdet.
Bananemel har en nøytral smak og egner seg derfor godt til alle typer baking og matlaging. Dette gjør at brødet ditt ikke smaker banan når du bruker dette melet. Du kan bruke Bananmel fra Da Carla til brød, kaker, vafler, paier, jevning og omtrent hva som helst der du vanligvis bruker vanlig mel.
Antall doseringer per pakke/Mengde bruk: Inneholder 400 g Bananmel. Bananmel kan erstatte vanlig hvetemel til 100%, men du må bruke omtrent 40% mindre enn mengden hvetemel som står i oppskriften. Perfekt til pannekaker, vafler, paier, brød, pizza, som jevning i sauser, babymat og smoothies.
Næringsinformasjon: |
Per 100 g |
Energi |
1459 kJ / 344 kcal |
Fett |
0,7 g |
-hvorav mettet fett |
0,3 g |
Karbohydrater |
77,4 g |
-hvorav sukkerarter |
2,8 g |
Fiber |
7,8 g |
Protein |
3,2 g |
Salt |
0 g |
Ingredienser og allergener:
Mel av grønne bananer.
Dette melet er naturlig fritt fra gluten.
Oppbevaring:
Oppbevares tørt i godt forseglet originalemballasje.