Arrowroot er en flerårig urt som bruker sine lange, hvite jordstengler som tilberedes ved å skrelle og male jordstenglene forsiktig.
Arrowroot er en flerårig urt som bruker sine lange, hvite jordstengler som tilberedes ved å skrelle og male jordstenglene forsiktig. Dette blandes så med vann og en stor del av vannet presses ut gjennom et tøystykke. Den grøtlignende klumpen som blir igjen tørkes deretter og males til pulver.
Bruk
Arrowroot kan brukes som redning i sauser, baking og andre retter. Du kan også bruke den til panering og frityrsteking. Melet er smakløst og gir en gjennomsiktig overflate. Pilrotmelet tykner ved lavere temperaturer og mister retteevnen hvis det blir for kaldt
Dosering
Bruk ca 1 ss mel til 2-3 dl væske. Bland med vann før bruk.
Näringsvärde per 100 g:
Energivärde: 1495kJ/357 kcal
Fett: 0,1 g
- varav mättat fett: 0 g
Kolhydrater: 84,8 g
- varav sockerarter: 0 g
Fibrer: 3,4 g
Protein: 0,3 g
Salt: 0,005g
Ingredienser: 100% ekologiskt mjöl av arrowrot
Ursprung: Indien
Ekocertifiering: SE-EKO-01
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.