Hvilke krydder trenger jeg?
Her kan du sannsynligvis si at det er interessen for matlaging som bestemmer hvor mange krydder og krydder du burde ha på kjøkkenet. Men en god grunn kan være salt, svart pepper, hvit pepper, chili og noen krydder krydder, f.eks. timian, rosmarin og basilikum. Jo mer behagelig du får i matlagingen, desto mer krydder kan du fylle med krydderskapet.
Hvor mye skal jeg spice opp?
Generelt sett er de fleste hjemmekokkene sannsynligvis litt forsiktige med krydder og pleier å spice opp litt for mye enn for mye. Som med mange andre ting handler det om å få den rette balansen, dvs. verken for mye eller for lite. Og hvordan gjør du dette for å oppnå denne perfekte krydderbalansen? Vel, du smaker maten mens du lager den. Sesongsmak. Ses litt mer - smak det. Smaksprøver kan derfor være nøkkelen til et perfekt smaksatt måltid.
Hvor lagrer jeg krydderene best?
Tilhører du de som holder krydderene like over ovnen? I så fall er du ikke alene. Det er selvfølgelig praktisk å ha krydder nær hånden når du lager mat, men faktum er at varmen og lyset kan påvirke krydderens holdbarhet og farge, som igjen kan gi opp smaken. Derfor må du lagre krydder et sted der det er mørkt, tørt og kjølig, f.eks. i en kjøkkenkasse holder de lenger og smaken består.
Krydder som medisin
I tillegg til å legge til smak for matlaging og baking, kan noen krydder også ha gunstige helseeffekter. Kanel, gurkemeie og ingefær er eksempler på smakfulle og fordelaktige krydder som sies å ha helsefremmende egenskaper, inkludert økt blodsirkulasjon og forbedret fordøyelse.